HACCP+ niezapowiedziane inspekcje - certyfikat

Certyfikat HACCP+

Program certyfikacji HACCP+ ma na celu obiektywną weryfikację procesów handlu, magazynowania, transportu, produkcji produktów spożywczych pod kątem zapewnienia bezpieczeństwa na każdym etapie procesu. System HACCP+ jest adresowany do wszystkich przedsiębiorst związanych z łańcuchem żywnosci i pasz oraz branż powiązanych tj. opakowania, logistyka, transport. Szczególnie istotne z punktu widzenia Klienta indywidualnego są etapy bezpośrednio z nim związane tj. sprzedaż żywności w sklepach, dyskontach, super- i hipermarketach oraz ogólno pojętej branży HoReCa do której zaliczamy restauracje, hotele, pizzerie, catering, itp.

 

Jest to jedyny tego typu program certyfikacji, którego podstawą są niezapowiedziane inspekcje.

Certyfikat HACCP+ dla handlu, gastronomii, hotelarstwa, przemysłu, logistyki i transportu

Korzyści z certyfikatu

Inspekcja roczna (pełnozakresowa) przeprowadzana jest zgodnie ze standardowym planem kontroli i obejmuje kompleksowe sprawdzenie zgodności prowadzonej działalności z wymogami aktualnych przepisów prawa tj. rozporządzenia 852/2004 w sprawie higieny środków spożywczych, i wielu innych przepisów i norm sektorowych.

 

Standard dostępny jest pod adresem: www.haccpplus.org

 

Inspekcja roczna jest niezapowiedziana.

 

Nadzór nad prawidłowością używania certyfikatu / posługiwania się certyfikatem jest jednym z podstawowych wymagań inspekcji.

 

Korzyści z certyfikatu:

Szczegóły programu
HACCP+ certyfikat dla restauracji i gastronomii HACCP+ certyfikacja dla kawiarni, barów, szkół, przedszkoli HACCP+ higiena hoteli i czystość polecane hotele HACCP Plus dla gastronomii fast-food pizzeria studio torty ciasta piekarnie HACCP Plus dla logistyki certyfikat transport żywności tylko do żywności HACCP plus dla producentów żywności małej produkcji lokalnej MOL minimalna

Dlaczego HACCP+

Niezapowiedziane inspekcje HACCP+

Jako jedyny system w Polsce w celu zagwarantowania jakości i wysokiego poziomu prowadzimy wyłącznie inspekcje niezapowiedziane, tak aby potwierdzić stałą zdolność do zapewnienia bezpieczeństwa żywności. W całym cyklu 3-letniej certyfikacji prowadzimy niezapowiedziane kontrole. Informacja o inspecji jest przekazywana w zalezności od rodzaju działalności na 24/48h przez dzniem jej wykonania.

Promocja bezpieczeństwa produktów i usług

Wprowadzenie niezapowiedzianych inspecji zapewnia stałe utrzymanie jakości usług oraz motywuje pracowników do zaangażowanie w zapewnienie bezpieczeństwa żywności i higieny w firmie. Każda z rodzajów działalności posiada własną specyfikę i stąd przygotowaliśmy inspekcje dostosowane do rodzaju działalności firmy. W ramach inspecji weryfikacji poddamy również zastosowanie składników lub surowców zawierających GMO.

Wiarygodna informacja dla konsumenta

Dla Konsumenta ogromne znaczenie ma informacja na temat oferowanych produktów lub usług. W związku z tym zapewniamy że certyfikat HACCP+ będzie weryfikował specyficzne wymagania prawne, zarówno te określone w przepisach polskich jak również tych europejskich. Szczególnie istotne jest oznakowanie produktów w informacje dotyczące składników alergennych, bez-glutenu, żywności dla wegetarian i wegan oraz dla dzieci.

Nasze certyfikaty

  • Certyfikat HACCP+ dla Złote Ziarno Sp. z o.o.
  • Certyfikat HACCP+ dla Living Food Sp. z o.o.
  • Certyfikat HACCP+ dla Zjednoczone Przedsiębiorstwa Rozrywkowe S.A.
  • Certyfikat HACCP+ dla ES System Sp. z o.o.
  • Certyfikat HACCP+ dla Dussmann Polska Sp. z o.o.
  • Certyfikat HACCP+ dla Wratislavia Biodiesel SA
  • Certyfikat HACCP+ PXF-Lighting
  • Certyfikat HACCP+ dip-logistics
  • Certyfikat HACCP+ Lexpol
  • Certyfikat HACCP+ PM-Trans
  • Certyfikat HACCP+ dla 13
  • Certyfikat HACCP+ dla 14
Media społecznościowe