HACCP, ISO 9001, FSSC 22000, GMP+, ISO 45001, BRC Food, IFS, FOOD, Feed - pasze, emisje GHG, ISCC, REDcert, KZR INIG, FSSC, PFPC, V-bioss, ekologia, GlobalGAP, rolnictwo, Tesco, SMETA, CSR, CO2, kalkulacje, obliczenia,

Rozwiązania dla biznesu

doradztwo & wdrożenia

Certyfikacja firm

audyty & inspekcje

Rozwój kompetencji

szkolenia & kursy

Certyfikacja i audyty

posiadamy szereg gotowych rozwiązań wpsierających zarządzanie następującymi obszarami w firmie

więcej ...

Doradztwo i wdrożenia

Doradztwo w zakresie organizacji i systemów zarządzania, które pozwala zoptymalizować działania firm

więcej ...

Szkolenia i kursy

Szkolenia i kursy dostosowane do potrzeb wewnętrznych i ukierunkowane na rozwój kompetencji pracowników

więcej ...

Projekty i raporty

Raporty społeczne, analizy techniczne, wyliczenia emisji GHG, projekty technologiczne oraz doradztwo projektowe

więcej ...

Certyfikacja, wdrożenia, audyty, szkolenia, projekty
dla przemysłu oraz usług

Wieloletnie doświadczenie naszych audytorów i konsultantów pozwala na świadczenie kompleksowej obsługi firm z zakresu systemów jakości i bezpieczeństwa.

W ramach współpracy oferujemy również usługi obejmujące stałą współpracę w roli pełnomocnika ds. systemów jakości i bezpieczeństwa, która pozwala na przekazanie części odpowiedzialności za nadzór nad systemem w nasze ręce (reprezentacja w trakcie certyfikacji, audytów i przeglądów zarządzania).

Prowadzimy również procesy certyfikacji systemów HACCP+ i GDP.

Audyty, wdrożenia, systemów, inspekcji, kontroli, iso, audyty dostawców, odbiorców, outsourcing, kontrole u kontrahentów, produkcja, standard

Oszczędzaj z nami

Wdrażane rozwiązania dla firm wspomagają ich działania, optymalizują procesy, w celu redukcji kosztów lub spełnienia wymagań odbiorców.

więcej ...
Usługi Outsourcingowe HACCP, ISO Pełnomocnik

Najwyższa jakość
usług

Świadczymy wyłącznie najwyższej jakości usługi, dzięki czemu zyskujesz czas i nie ponosisz dodatkowych kosztów.

więcej ...

Specyficzne obszary działania

Bezpieczeństwo żywności i pasz. Obszar ten jest szczególnie istotny z punktu widzenia zdrowia i życia publicznego, dlatego nadzór nad produkcją i handlem żywnością oraz paszami musi być prowadzony przez urzędową kontrolę jak i niezależne podmioty certyfikujące. W obszarze wymagań prawnych podstawą jest system HACCP oraz GMP i GHP a dla transportu GDP, które to systemy są regulowane poprzez przepisy prawa EU. Obszar drugi nadzorowany w ramach certyfikacji obejmuje dobrowolne systemy i normy certyfikacji żywności tj. ISO 22000, FSSC 22000, BRC Food, IFS Food, GlobalGAP, produkcja ekologiczna. W przypadku produkcji pasz certyfikacja obejmuje GMP+, FAMI-QS, EFISC>P, FCA, Q-S, Qualimat.

Systemy jakości. Obszar ten obejmuje certyfikację systemów jakości przeznaczone dla różnych gałęzi przemysłu i handlu. Systemy zarządzania jakością (tj. ISO 9001:2015, ISO/ TS 16949, IRIS, ZKP, ), systemy zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy (tj. ISO 45001, SCC), systemy zarządzania ryzykiem (tj. ISO 22301, ISO 27001), systemy zarządzania środowiskiem (tj. ISO 14001:2015, EMAS, ISO 50001, EUTR) oraz wiele innych. Systemy te zapewniają spełnienie specyficznych wymagań prawnych oraz wymagań klientów.

Systemy certyfikacji biomasy i biopaliw. Europejska polityka klimatyczna wdrożona przez wszystkie kraje EU wymaga aby część energii była produkowana z odnawialnych źródeł (OZE), w tym celu powstały systemy certyfikacji, które mają za zadanie określić pochodzenie biomasy wykorzystywanej do produkcji energii. Do tych systemów zaliczyć możemy KZR INIG, ISCC EU, REDcert EU w obszarze biomasy i biopaliw płynnych. W obszarze biomasy stałej wyróżnić możemy V-bioss, PFPC, FSSC, EN Plus, RSB.

Kontakt